Z aromaterapijo med šolske klopi

17 avgust 2016

Šola je za otroka lahko ravno tako stresna, kot je za odraslega stresno celodnevno delo v pisarni. Otroci se navadno sami spopadajo s stresorji in težave držijo za sebe, vendar pa jim lahko priskočimo na pomoč tudi z aromaterapijo. Otroku lahko pripravimo aromatično kopel ali pa masažno olje.

Nadaljuj z branjem →

Destilacija poprove mete

15 julij 2016

Parna destilacija poprove mete Unguentarium 02Destilacija mete je tipična za rastline, ki vsebujejo srednje količine površinskega eteričnega olja, ki se nahaja na rahlo absorptivni podlagi listov. Zato se ne razlikuje med posameznimi vrstami met, temveč je za vse mete enaka.

Nadaljuj z branjem →

Spomladanska solata

04 maj 2016

Spomladanska solata UnguentariumDivja, sveža in sezonska hrana, je najbolša za naše zdravje, hišni proračun in trajnostno gospodinjstvo. Je enostavna, okusna in dobra tudi za otroke.

Nadaljuj z branjem →

10 navad, ki se jih moramo navzeti po naših babicah

29 julij 2014

Cilj pametne samooskrbe je živeti preprosto življenje, prihraniti nekaj denarja, skrbeti za lastno zdravje in pomagati našemu planetu. Zato smo tokrat zbrali deset navad, ki bi se jih morali navzeti po našh babicah in jih vpeljati v lastno dnevno rutino. Skromnost mora biti način življenja in ne samo muha enodnevnica, ki postane priljubljena le ob recesiji.

Nadaljuj z branjem →


Karitejevo maslo v prehrani

08 maj 2014

Mnogo ljudi se sprašuje ali je karitejevo maslo dejansko tudi za v usta. Že naše babice so namreč govorile, da je tisto, kar je dobro za v želodec, je dobro tudi za na kožo. Tokrat pa se bomo posvetili uporabi čistega, deviškega in nerafiniranega karitejevega masla v kuhinji.

Nadaljuj z branjem →

Zavajanje bralcev ali kako narezati glicerin

10 februar 2014

V zadnjem času smo opazili, da ljudje na vsakem koraku iščejo glicerin, da bodo iz njega naredili milo. Na začetku se nam je to zdelo smešno in smo to pripisali le nevednosti posameznikov, vendar pa ta »pojav« ni izginil, pač pa ostaja stalnica v našem prostoru. Sodu pa je izbil dno članek na dokaj resnem portalu Planet Siol.net, ki pa prav kliče po naši reakciji. Vse preveč je namreč kvazi strokovnjakov, ki s svojim neznanjem le zavajajo »nevedne bralce«.

Nadaljuj z branjem →

Prvi namaz iz jedilnega deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium

03 november 2013

a vikend je postalo uradno, v podjetju Unguentarium imamo na voljo tudi izdelke, ki so namenjeni za prehrano. Rek naših babic »kar je dobro za želodec, je dobro tudi za na kožo« smo tako vzeli povsem resno!

Nadaljuj z branjem →

10 koristnih učinkov limon

08 avgust 2013

Limonado imamo radi vsi, od otrok do starejših. Še posebno se prileže poleti, ko se z njo ohladimo. Kljub vsemu pa limone vplivajo na nas na povsem različne pozitivne načine, ki se jih le redki zavedajo.

Nadaljuj z branjem →1 2 3 5 Naprej »