Čokoladna kava s kokosovim maslom

11 oktober 2016

V tokratnem receptu smo skupaj združili dve različni možnosti priprave kave in sicer kavo s kokosovim oljem in kavo s čokolado oziroma s kakavom, ki ji s tujko pravimo tudi »Mocha« ali »Mocha Latte«.

Nadaljuj z branjem →

Domače maslo iz oreščkov [video]

19 september 2016

Kot smo se že naučili v enem izmed splošnih prispevkov, ni priprava domačega masla nobena znanost. Kako enostavno ga je narediti, si lahko ogledate v video prispevku.

Nadaljuj z branjem →

Vodna kopel ali Bain Marie

06 september 2016

Bain Marie (znano tudi kot vodna kopel ali kuhanje nad vodno paro), je vrsta ogrevane kopeli, ki se uporablja v znanosti, industriji in kuhanju, za nežno in počasno segrevanje ali za vzdrževanje toplote jedi. Veste kako se naredi pravilno? Oglejte si v našem video prispevku.

Nadaljuj z branjem →

Olje za opečeno kožo

28 avgust 2016

Pogosto nas na poletje in dopust spominjajo izredno boleče opekline od prekomernega sončenja. Mnogi tudi za sončenje priporočajo oljčno olje, vendar pa je bolje, če ga uporabljamo za pomirjanje razdražene in opečene kože od sonca. Zato si doma lahko pripravimo olje za opečeno kožo.

Nadaljuj z branjem →


Z aromaterapijo med šolske klopi

17 avgust 2016

Šola je za otroka lahko ravno tako stresna, kot je za odraslega stresno celodnevno delo v pisarni. Otroci se navadno sami spopadajo s stresorji in težave držijo za sebe, vendar pa jim lahko priskočimo na pomoč tudi z aromaterapijo. Otroku lahko pripravimo aromatično kopel ali pa masažno olje.

Nadaljuj z branjem →

Destilacija poprove mete

15 julij 2016

Parna destilacija poprove mete Unguentarium 02Destilacija mete je tipična za rastline, ki vsebujejo srednje količine površinskega eteričnega olja, ki se nahaja na rahlo absorptivni podlagi listov. Zato se ne razlikuje med posameznimi vrstami met, temveč je za vse mete enaka.

Nadaljuj z branjem →

Spomladanska solata

04 maj 2016

Spomladanska solata UnguentariumDivja, sveža in sezonska hrana, je najbolša za naše zdravje, hišni proračun in trajnostno gospodinjstvo. Je enostavna, okusna in dobra tudi za otroke.

Nadaljuj z branjem →

Razstrupljanje s kokosovim maslom

10 februar 2016

Pred nami je obdobje posta, ko moramo pustiti telesu čas, da se odpočije od vseh praznovanj v decembru, januarju in prvi polovici februarja. Bilo je hudo, verjamemo, vendar pa ne pozabimo na dejstvo, da je pred nami pomlad, ko bomo zahtevali od našega telesa še preveč. Zato ga pripravimo na prečudovite sončne sprehode, kolesarjenje, delo na vrtu in še kaj…

Nadaljuj z branjem →1 2 3 14 Naprej »