Čokoladna kava s kokosovim maslom

11 oktober 2016

Čokoladna kava s kokosovim maslom

V tokratnem receptu smo skupaj združili dve različni možnosti priprave kave in sicer kavo s kokosovim oljem in kavo s čokolado oziroma s kakavom, ki ji s tujko pravimo tudi »Mocha« ali »Mocha Latte«.

Čas priprave: 10 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

Podrobna navodila za pripravo pa si oglejte v spodnjem video posnetku:

 

Sorodni članki:




Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Eterično olje čajevca v kozmetiki

24 november 2018

Čavejec (Melaleuca alternifolia) prihaja iz Avstralije, kjer postaja izredno pomemben izvozni artikel. Mlada drevesa predelujejo v eterično olje čajevca (Melaleuca aetheroleum), ki ga najdemo v mnogih kozmetičnih izdelkih, tudi takšnih, ki sodijo v razred aromakozmetike in aromaterapije.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat lipe

21 november 2018

Lipa velja za središče družabnega življenja pri vseh Slovanih. V vaseh je bil tako običaj, da so na kamnitih sediščih vaščani obravnavali manjše medsebojne spore, sprejemali odločitve o medsebojni pomoči pri tekočih opravilih, volili, pod lipo pa so se tudi zbirali na praznovanjih, veselicah in plesih. Tako je lipa pomenila središče skupnosti. Tudi v ljudskem zdravilstvu ima bogato zgodovino, saj se lipov čaj kuha v zdravilne namene že vse od 16. stoletja.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat grenke pomaranče

17 november 2018

Hidrolat nastane med parno destilacijo organskega eteričnega grenke pomaranče. Sestavljen je iz 20-21% alkoholov. Deluje antiinflamatorno, antiseptično, antispazmodično, astringentno, pomirjevalno, hladilno, digestivno in sedativno.

Nadaljuj z branjem →