Domač namaz iz oreščkov makadamije

14 januar 2015

Domač namaz iz oreščkov makadamije

Oreščki in semena so najbolj popolna hrana, ki jo lahko najdemo v naravi. Polni so beljakovin, koristnih maščobnih kislin, vlaknin, vitaminov in mineralov. Iz njih lahko tako pripravimo maslo, ki ne bo vsebovalo sintetičnih dodatkov ali hidrogenirane maščobe.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • 500g oreščkov makadamije
  • 1 žlica kokosovega mleka
  • 6 žlic deviškega kokosovega masla
  • ščepec soli
  • 4-6 žlic medu

Priprava:

  1. Vse sestavine damo v mikser in jih miskamo toliko časa, da se spremenijo v gladko pasto. Pri tem vam svetujemo, da kupite ekstra deviško kokosovo maslo blagovne znamke Unguentarium®.
  2. V kolikor je pasta pregosta, lahko dodamo še kakšno žlico deviškega kokosovega masla ali pa po žličkah dodajamo mleko.
  3. Maslo hranimo v zaprti posodi v hladilniku. Življenjsko dobo ima do 6 tednov, če ga seveda prej ne zmažejo otroci.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →