Hidrolat divjega korenja

10 november 2018

Hidrolat divjega korenja - Daucus carota

(Daucus carota)

Divje korenje je enoletna ali dvoletna rastlina z neužitno belo korenino.

Hidrolat divjega korenja se pridobiva s parno destilacijo posušenih semen. Vsebuje 28-49% alkoholov in 12-36% estrov. Deluje razstrupljevalno in rahlo diuretsko.

Koža

Deluje protivnetno in blaži razdraženo, srbečo in suho kožo. Primerno je tudi za zdravljenje aknavosti, ekcemov in luskavice. Lahko ga dodamo tudi v pripravke za piling kože obraza, obrazne maske in v vodico za po britju. Dobro se obnese tudi kot tonik in čistilno sredstvo za zrelo kožo. Lahko ga dodate tudi našemu receptu za sladkorni piling s kokosovim maslom.

Zdravje

Hidrolat divjega korenja očiščuje in podpira jetra, sečni mehur, žolčnik in ledvice, saj deluje kot rahli diuretik. Zdravi in pomirja tudi razdraženo gladko mišično tkivo.

Prehrana

Izredno dobro se prileže v juhah, sladko kislih sokovih in solatnih prelivih ter omakah.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Naravne barve za pirhe

28 marec 2020

Tokrat bomo postavili eterična olja, kozmetiko, žganjekuho in sodarstvo ob stran in se posvetili veliki noči, za katero so značilni pirhi. Ponujamo vam naravna barvila za pirhe.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat modrega glavinca

21 marec 2020

Modri glavinec, tudi plavica ali modriš je enoletna zdravilna rastlina s pokončnim robatim steblom in modrimi koški, ki najpogosteje raste med vsemi vrstami žit.

Nadaljuj z branjem →

Kdaj smo odkrili toaletni papir in kaj smo uporabljali pred njegovim odkritjem?

14 marec 2020

Na našem starem portalu »Aromaterapija.si« smo našli še en članek, ki se navezuje na trenutno situacijo na celem svetu. Malo za šalo in malo zares se bomo tokrat posvetili toaletnemu papirju, ki ga menda zaradi paničnega nakupovanja v trgovinah tudi že primanjkuje. Vsi tudi vemo, da z njim onesnažujemo okolje in vsi vemo, da ga porabimo veliko preveč, vendar pa le redki vedo od kje je dejansko prišel in kaj so počeli pred samim odkritjem. No pa poglejmo...

Nadaljuj z branjem →