Hladilna ali galenova krema

03 november 2016

Hladilna ali galenova krema

Kot smo že obljubili, je sedaj na vrsti recept za hladno, Galenovo kremo.

Kreme so sestavljene iz mešanice rastlinskih olj, voska in vode. Razmerja med temi sestavinami določajo gostoto same kreme. Več damo mešanici voska, bolj trda bo krema. Če dodamo več olja, bo krema bolj redka.

In sedaj osnovne sestavine:

Konkreten recept in samo pripravo si lahko ogledate v videu:

 

Princip je ta, da na vodni kopeli razstopimo rastlinsko olje in vosek. Nato posodo vzamemo izpod pare ter pričnemo mešati in počasi dodajati toplo vodo ali hidrolat. Voda naj bo destilirana. Mi smo se odločili za deviško oljčno olje in hidrolat ter eterično olje poprove mete.

Zmes med njenim strjevanjem mešamo in poskušamo vodne kapljice čim bolj razbiti. Hočemo namreč dobiti kar se da enakomerno kremo. Ko se krema zadosti ohladi, vanjo vmešamo še eterična olja ter jo prelijemo v ustrezno posodico. Ker je krema brez konzervansov, jo moramo imeti na hladnem in v temnem prostoru. Porabiti jo moramo v dveh do treh tednih.
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →