Izlužnina ognjiča

15 december 2012

Izlužnina ognjiča

Čas priprave: 2 uri 30 minut

Težavnost: srednje težko

Sestavine:

  • 100g posušenih cvetov ognjiča
  • 1l deviškega oljčnega olja Unguentarium
  • 10g vitamina E

Priprava:

  1. V posodi nad vodno kopeljo segrejemo oljčno olje na 30-70°C.
  2. Olje odstavimo z vodne kopeli in v njem za dve uri namočimo posušene cvetove ognjiča.
  3. Olje precedimo skozi gazo in na koncu gazo dobro ožamemo, saj se v cvetovih skriva največ zdravilnih snovi. V kolikor to želimo, mu dodamo vitamin E.
  4. Ognjičevo olje ali izlužnino prelijemo v čiste in temne stekleničke in ga hranimo na hladnem in temnem mestu.Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →