Kokosova majoneza

17 maj 2014

Kokosova majoneza

Domače je vedno najboljše, tudi majoneza iz bolj prijaznih sestavin. Tokrat smo za vas pripravili recept za majonezo iz deviškega kokosovega masla in deviškega oljčnega olja.

Čas priprave:30 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke popra
  • ½ lončka deviškega kokosovega masla Unguentarium (raztopljenega)
  • ½ lončka deviškega oljčnega olja Unguentarium

Priprava:

  1. Jajca, gorčico, limonin sok, sol in poper damo v mikser in na hitro zmiksamo.
  2. Nato mikser nastavimo na najmanjšo hitrost in počasi vlivamo olja. Najprej začnemo z nekaj kapljicami in nato v rahlem curku.
  3. Mešamo toliko časa, dokler nismo porabili vsa olja oziroma se olje še vidi na površini mešanice.

 

Sorodni članki:




Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →