Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Kokosovo maslo se pogosto uporablja topično na kožo, z njim lahko negujemo, zdravimo in tudi uporabljamo za prehrano. Zakaj torej z njim nebi mogli negovati naših hišnih ljubljenčkov? Poleg tega pa ga lahko dodamo tudi k hrani mačk in psov. Na njih bo kokosovo maslo vplivalo povsem enako kot na ljudi.

Za pse:

Veliki do srednje veliki psi — pričnemo z dodatkom ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-2 polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Majhni psi — pričnemo z dodatkom polovice do ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Za mačke:

Odrasle mačke — pričnemo s polovico čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-3 čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Mlade mačke — pričnemo s četrtino čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Pri tem moramo ravnati preudarno in po pameti, saj bomo le tako optimalno poskrbeli za naše hišne ljubljenčke. Kokosovo maslo bo uravnalo delovanje prebavil, lahko pa tudi zmehča blato. V kolikor pride do slednjega, moramo zmanjšati količino dodanega kokosovega masla.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Kaj je hidrolat ali rožna voda

15 avgust 2018

Hidrolati ali z drugo besedo rožne vode, so vodotopne sestavine eteričnega olja in v aromaterapiji še kako uporabne.

Nadaljuj z branjem →

Ročno izdelana, naravna krema Chamois

20 julij 2018

Kolesarji rutinsko uporabljajo kremo Chamois za zmehčanje sedeža in preprečevanje drgnjenja. Veliko krem Chamois ​​ je ​​sicer komercialno na voljo, lahko pa si jo izdelate tudi sami s pomočjo receptov.

Nadaljuj z branjem →

Vodna kopel ali bain marie

11 julij 2018

Vodna kopel oziroma bain marie je postopek postopnega segrevanja materijalov pri enakomerni temperaturi. Največkrat se uporablja pri segrevanju hrane, kot je naprimer topljenje čokolade ali izdelava jajčne kreme, ki ju morate segrevati pri natančni temperaturi. Vodna kopel pa se uporablja tudi pri izdelavi domače kozmetike.

Nadaljuj z branjem →