Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Kokosovo maslo se pogosto uporablja topično na kožo, z njim lahko negujemo, zdravimo in tudi uporabljamo za prehrano. Zakaj torej z njim nebi mogli negovati naših hišnih ljubljenčkov? Poleg tega pa ga lahko dodamo tudi k hrani mačk in psov. Na njih bo kokosovo maslo vplivalo povsem enako kot na ljudi.

Za pse:

Veliki do srednje veliki psi — pričnemo z dodatkom ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-2 polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Majhni psi — pričnemo z dodatkom polovice do ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Za mačke:

Odrasle mačke — pričnemo s polovico čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-3 čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Mlade mačke — pričnemo s četrtino čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Pri tem moramo ravnati preudarno in po pameti, saj bomo le tako optimalno poskrbeli za naše hišne ljubljenčke. Kokosovo maslo bo uravnalo delovanje prebavil, lahko pa tudi zmehča blato. V kolikor pride do slednjega, moramo zmanjšati količino dodanega kokosovega masla.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Naravne barve za pirhe

28 marec 2020

Tokrat bomo postavili eterična olja, kozmetiko, žganjekuho in sodarstvo ob stran in se posvetili veliki noči, za katero so značilni pirhi. Ponujamo vam naravna barvila za pirhe.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat modrega glavinca

21 marec 2020

Modri glavinec, tudi plavica ali modriš je enoletna zdravilna rastlina s pokončnim robatim steblom in modrimi koški, ki najpogosteje raste med vsemi vrstami žit.

Nadaljuj z branjem →

Kdaj smo odkrili toaletni papir in kaj smo uporabljali pred njegovim odkritjem?

14 marec 2020

Na našem starem portalu »Aromaterapija.si« smo našli še en članek, ki se navezuje na trenutno situacijo na celem svetu. Malo za šalo in malo zares se bomo tokrat posvetili toaletnemu papirju, ki ga menda zaradi paničnega nakupovanja v trgovinah tudi že primanjkuje. Vsi tudi vemo, da z njim onesnažujemo okolje in vsi vemo, da ga porabimo veliko preveč, vendar pa le redki vedo od kje je dejansko prišel in kaj so počeli pred samim odkritjem. No pa poglejmo...

Nadaljuj z branjem →