Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Kokosovo maslo se pogosto uporablja topično na kožo, z njim lahko negujemo, zdravimo in tudi uporabljamo za prehrano. Zakaj torej z njim nebi mogli negovati naših hišnih ljubljenčkov? Poleg tega pa ga lahko dodamo tudi k hrani mačk in psov. Na njih bo kokosovo maslo vplivalo povsem enako kot na ljudi.

Za pse:

Veliki do srednje veliki psi — pričnemo z dodatkom ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-2 polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Majhni psi — pričnemo z dodatkom polovice do ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Za mačke:

Odrasle mačke — pričnemo s polovico čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-3 čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Mlade mačke — pričnemo s četrtino čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Pri tem moramo ravnati preudarno in po pameti, saj bomo le tako optimalno poskrbeli za naše hišne ljubljenčke. Kokosovo maslo bo uravnalo delovanje prebavil, lahko pa tudi zmehča blato. V kolikor pride do slednjega, moramo zmanjšati količino dodanega kokosovega masla.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →