Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Kokosovo maslo se pogosto uporablja topično na kožo, z njim lahko negujemo, zdravimo in tudi uporabljamo za prehrano. Zakaj torej z njim nebi mogli negovati naših hišnih ljubljenčkov? Poleg tega pa ga lahko dodamo tudi k hrani mačk in psov. Na njih bo kokosovo maslo vplivalo povsem enako kot na ljudi.

Za pse:

Veliki do srednje veliki psi — pričnemo z dodatkom ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-2 polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Majhni psi — pričnemo z dodatkom polovice do ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Za mačke:

Odrasle mačke — pričnemo s polovico čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-3 čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Mlade mačke — pričnemo s četrtino čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Pri tem moramo ravnati preudarno in po pameti, saj bomo le tako optimalno poskrbeli za naše hišne ljubljenčke. Kokosovo maslo bo uravnalo delovanje prebavil, lahko pa tudi zmehča blato. V kolikor pride do slednjega, moramo zmanjšati količino dodanega kokosovega masla.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Eterično olje čajevca v kozmetiki

24 november 2018

Čavejec (Melaleuca alternifolia) prihaja iz Avstralije, kjer postaja izredno pomemben izvozni artikel. Mlada drevesa predelujejo v eterično olje čajevca (Melaleuca aetheroleum), ki ga najdemo v mnogih kozmetičnih izdelkih, tudi takšnih, ki sodijo v razred aromakozmetike in aromaterapije.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat lipe

21 november 2018

Lipa velja za središče družabnega življenja pri vseh Slovanih. V vaseh je bil tako običaj, da so na kamnitih sediščih vaščani obravnavali manjše medsebojne spore, sprejemali odločitve o medsebojni pomoči pri tekočih opravilih, volili, pod lipo pa so se tudi zbirali na praznovanjih, veselicah in plesih. Tako je lipa pomenila središče skupnosti. Tudi v ljudskem zdravilstvu ima bogato zgodovino, saj se lipov čaj kuha v zdravilne namene že vse od 16. stoletja.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat grenke pomaranče

17 november 2018

Hidrolat nastane med parno destilacijo organskega eteričnega grenke pomaranče. Sestavljen je iz 20-21% alkoholov. Deluje antiinflamatorno, antiseptično, antispazmodično, astringentno, pomirjevalno, hladilno, digestivno in sedativno.

Nadaljuj z branjem →