Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Kokosovo maslo se pogosto uporablja topično na kožo, z njim lahko negujemo, zdravimo in tudi uporabljamo za prehrano. Zakaj torej z njim nebi mogli negovati naših hišnih ljubljenčkov? Poleg tega pa ga lahko dodamo tudi k hrani mačk in psov. Na njih bo kokosovo maslo vplivalo povsem enako kot na ljudi.

Za pse:

Veliki do srednje veliki psi — pričnemo z dodatkom ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-2 polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Majhni psi — pričnemo z dodatkom polovice do ene čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene polne žlice. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Za mačke:

Odrasle mačke — pričnemo s polovico čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do 1-3 čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Mlade mačke — pričnemo s četrtino čajne žličke in nato postopoma povečujemo dodano količino do ene čajne žličke. Kokosovo maslo dodamo k hrani enkrat na dan.

Pri tem moramo ravnati preudarno in po pameti, saj bomo le tako optimalno poskrbeli za naše hišne ljubljenčke. Kokosovo maslo bo uravnalo delovanje prebavil, lahko pa tudi zmehča blato. V kolikor pride do slednjega, moramo zmanjšati količino dodanega kokosovega masla.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →