Maslo za nego lesa

22 januar 2015

Maslo za nego lesa

V kuhinji najdemo zelo veliko različnih lesenih desk in kuhalnic, ki pa zaradi izpostavljenosti vodi in čistilom potrebujejo dodatno nego. Pri tem si lahko pomagamo z domačim maslom, prilagojenim negi lesenih izdelkov.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: zelo lahko

Sestavine:

  • 25g Deviškega čebeljega voska Unguentarium
  • 100g rafiniranega ali deviškega kokosovega masla

Priprava:

  1. Obe sestavini raztopimo nad vodno paro.
  2. Ko se vosek v celoti raztopi, mešanico vlijemo v lonček in počakamo, da se strdi. Maslo uporabimo tako, da ga vtremo v les, počakamo nekaj minut, da se vpije in na koncu les spoliramo s čisto krpo.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →