Mediteranski piling telesa

23 december 2012

Mediteranski piling telesa

Med najbolj pomembne darove Mediterana vsekakor sodijo morska sol, med in domače oljčno olje. Vse te sestavine pa najdemo tudi v tem pilingu, ki čudovito odstrani odmrle kožne celice, kožo pa zmehča, razkuži in nahrani.

Čas priprave: 15 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • 2-3 žlice Deviškega oljčnega olja Unguentarium
  • 2 žlici domačega medu
  • ½ lončka drobno mlete morske soli

Priprava:

  1. Vse sestavine med seboj zmešamo v nekovinski posodi. Pri tem priporočamo, da kupite deviško oljčno olje blagovne znamke Unguentarium®.
  2. Pripravek nato pretresemo v čist steklen ali keramičen kozarec na patent in shranimo v hladilniku. Izdelek nam bo zdržal en mesec.
  3. Po želji lahko seveda dodamo še 10-20 kapljic eteričnega olja.Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →