Oljčno maslo za telo (Body butter)

23 november 2016

Oljčno maslo za telo (Body butter)

Oljčno olje je pri nas izredno priljubljeno v kuhinji, vendar pa ni dobro samo za znotraj, pač pa tudi za zunaj. Kožo izredno dobro neguje, še posebno takrat, ko ji manjka vlage.

Čas priprave: 15 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

Priprava:

  1. V posodico nad vodno kopeljo najprej damo rastlinska masla in jih raztopimo. Ko so raztopljena, dodamo še čebelji vosek in počakamo, da se raztopi. Odstranimo posodico z mešanico in počakamo da se nekoliko ohladi.
  2. Med ohlajanjem olj le-te stepamo s stepalnikom. Pri 26°C pa dodamo še preostale sestavine.
  3. Nadaljujemo s stepanjem vse dokler ne dobimo čvrste kremaste zmesi, ki jo nato shranimo v čistih in temnih kozmetičnih lončkih.

Dobro za: vsakogar

Pogostost uporabe: dnevno

Nadaljujemo z: /

Hraniti v: stekleni lonček

Rok uporabe: do 30 dni pri sobni temperaturi

Posebnosti: /

Izdelava je popolnoma preprosta in zelo podobna izdelavi stepenega masla za telo, zato si spodaj lahko ogledate omenjeni video:

Sorodni članki:




Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →