Preprosta čokolada iz kokosovega masla

13 november 2014

Preprosta čokolada iz kokosovega masla

Včasih je preprosto najboljše in tokrat smo za vas pripravili recept iz samo štirih (4) sestavin! Pa dober tek.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: zelo lahko

Sestavine:

  • ½ lončka deviškega kokosovega masla
  • ¼ lončka kakavovega prahu
  • 2 žlici domačega medu
  • 1 žlica vanilijevega izvlečka (po želji)

Priprava:

  1. Deviško kokosovo maslo raztopimo nad vodno paro in mu primešamo med. Pri tem vam svetujemo, da kupite deviško kokosovo maslo blagovne znamke Unguentarium®.
  2. Z metlico vmešamo kakavov prah in po želji dodamo še vanilijo.
  3. Mešanico prelijemo v silikonske modele za biskvitke in pustimno, da se čokolada strdi.

 

Sorodni članki:




Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Kaj je hidrolat ali rožna voda

15 avgust 2018

Hidrolati ali z drugo besedo rožne vode, so vodotopne sestavine eteričnega olja in v aromaterapiji še kako uporabne.

Nadaljuj z branjem →

Ročno izdelana, naravna krema Chamois

20 julij 2018

Kolesarji rutinsko uporabljajo kremo Chamois za zmehčanje sedeža in preprečevanje drgnjenja. Veliko krem Chamois ​​ je ​​sicer komercialno na voljo, lahko pa si jo izdelate tudi sami s pomočjo receptov.

Nadaljuj z branjem →

Vodna kopel ali bain marie

11 julij 2018

Vodna kopel oziroma bain marie je postopek postopnega segrevanja materijalov pri enakomerni temperaturi. Največkrat se uporablja pri segrevanju hrane, kot je naprimer topljenje čokolade ali izdelava jajčne kreme, ki ju morate segrevati pri natančni temperaturi. Vodna kopel pa se uporablja tudi pri izdelavi domače kozmetike.

Nadaljuj z branjem →