Preprosta čokolada iz kokosovega masla

13 november 2014

Preprosta čokolada iz kokosovega masla

Včasih je preprosto najboljše in tokrat smo za vas pripravili recept iz samo štirih (4) sestavin! Pa dober tek.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: zelo lahko

Sestavine:

  • ½ lončka deviškega kokosovega masla
  • ¼ lončka kakavovega prahu
  • 2 žlici domačega medu
  • 1 žlica vanilijevega izvlečka (po želji)

Priprava:

  1. Deviško kokosovo maslo raztopimo nad vodno paro in mu primešamo med. Pri tem vam svetujemo, da kupite deviško kokosovo maslo blagovne znamke Unguentarium®.
  2. Z metlico vmešamo kakavov prah in po želji dodamo še vanilijo.
  3. Mešanico prelijemo v silikonske modele za biskvitke in pustimno, da se čokolada strdi.

 

Sorodni članki:




Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →