Prvi namaz iz jedilnega deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium

03 november 2013

Prvi namaz iz jedilnega deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium

Ta vikend je postalo uradno, v podjetju Unguentarium imamo na voljo tudi izdelke, ki so namenjeni za prehrano. Rek naših babic »kar je dobro za želodec, je dobro tudi za na kožo« smo tako vzeli povsem resno!

Prav je, da so kakovostni in naravni izdelki primerni tako za uživanje kot tudi za nego telesa. Kljub vsemu pa je bilo za vpeljavo tega »preprostega« načela veliko truda in znanja. Sedaj je vse to za nami in končno lahko našim cenjenim strankam ponudimo tudi nabor izdelkov višje kakovosti, ki so sedaj tudi uradno primerni za prehrano. Nobena skrivnost ni, da so bili že sedaj naši izdelki v skladu z vsemi prehranskimi in kozmetičnimi pogoji, vendar pa imamo sedaj še vsa uradna potrdila. Šli smo še korak naprej tako, da sedaj ponujamo tudi večje količine surovin, primerne za slaščičarje in gostince. Vsi izdelki so narejeni, polnjeni in shranjeni po strogih smernicah dobre proizvodne prakse ter imajo vso potrebno dokumentacijo.

Trenutek pa smo seveda obeležili povsem po svoje in se posladkali s prečudovitim namazom, ki smo ga pripravili iz deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium®, banane in kakavovega prahu. Vsekakor neprecenljivo, okusno in povsem presno. Upamo, da si ga boste privoščili tudi vi!

Namaz s kokosovim maslom in banano

  • 5 žlic kokosovega masla
  • banana
  • 2 žlici kakavovega prahu
  • 3 žlice sojinega mleka z okusom vanilije
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • ščepec cimeta

Banano narežemo na kolobarje in jo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami zmiksamo v fino pasto.

Namaz si lahko privoščimo za zajtrk ali malico skupaj s kruhom ali pecivom. Primeren je tudi za vegane in presnojedce.

 
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →