Prvi namaz iz jedilnega deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium

03 november 2013

Prvi namaz iz jedilnega deviškega kokosovega masla podjetja Unguentarium

Ta vikend je postalo uradno, v podjetju Unguentarium imamo na voljo tudi izdelke, ki so namenjeni za prehrano. Rek naših babic »kar je dobro za želodec, je dobro tudi za na kožo« smo tako vzeli povsem resno!

Prav je, da so kakovostni in naravni izdelki primerni tako za uživanje kot tudi za nego telesa. Kljub vsemu pa je bilo za vpeljavo tega »preprostega« načela veliko truda in znanja. Sedaj je vse to za nami in končno lahko našim cenjenim strankam ponudimo tudi nabor izdelkov višje kakovosti, ki so sedaj tudi uradno primerni za prehrano. Nobena skrivnost ni, da so bili že sedaj naši izdelki v skladu z vsemi prehranskimi in kozmetičnimi pogoji, vendar pa imamo sedaj še vsa uradna potrdila. Šli smo še korak naprej tako, da sedaj ponujamo tudi večje količine surovin, primerne za slaščičarje in gostince. Vsi izdelki so narejeni, polnjeni in shranjeni po strogih smernicah dobre proizvodne prakse ter imajo vso potrebno dokumentacijo.

Trenutek pa smo seveda obeležili povsem po svoje in se posladkali s prečudovitim namazom, ki smo ga pripravili iz Eksta deviškega kokosovega masla Unguentarium®, banane in kakavovega prahu. Vsekakor neprecenljivo, okusno in povsem presno. Upamo, da si ga boste privoščili tudi vi!

Namaz s kokosovim maslom in banano

Banano narežemo na kolobarje in jo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami zmiksamo v fino pasto.

Namaz si lahko privoščimo za zajtrk ali malico skupaj s kruhom ali pecivom. Primeren je tudi za vegane in presnojedce.

 
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Eterično olje čajevca v kozmetiki

24 november 2018

Čavejec (Melaleuca alternifolia) prihaja iz Avstralije, kjer postaja izredno pomemben izvozni artikel. Mlada drevesa predelujejo v eterično olje čajevca (Melaleuca aetheroleum), ki ga najdemo v mnogih kozmetičnih izdelkih, tudi takšnih, ki sodijo v razred aromakozmetike in aromaterapije.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat lipe

21 november 2018

Lipa velja za središče družabnega življenja pri vseh Slovanih. V vaseh je bil tako običaj, da so na kamnitih sediščih vaščani obravnavali manjše medsebojne spore, sprejemali odločitve o medsebojni pomoči pri tekočih opravilih, volili, pod lipo pa so se tudi zbirali na praznovanjih, veselicah in plesih. Tako je lipa pomenila središče skupnosti. Tudi v ljudskem zdravilstvu ima bogato zgodovino, saj se lipov čaj kuha v zdravilne namene že vse od 16. stoletja.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat grenke pomaranče

17 november 2018

Hidrolat nastane med parno destilacijo organskega eteričnega grenke pomaranče. Sestavljen je iz 20-21% alkoholov. Deluje antiinflamatorno, antiseptično, antispazmodično, astringentno, pomirjevalno, hladilno, digestivno in sedativno.

Nadaljuj z branjem →