Razstrupljanje s kokosovim maslom

10 februar 2016

Razstrupljanje s kokosovim maslom

Pred nami je obdobje posta, ko moramo pustiti telesu čas, da se odpočije od vseh praznovanj v decembru, januarju in prvi polovici februarja. Bilo je hudo, verjamemo, vendar pa ne pozabimo na dejstvo, da je pred nami pomlad, ko bomo zahtevali od našega telesa še preveč. Zato ga pripravimo na prečudovite sončne sprehode, kolesarjenje, delo na vrtu in še kaj…

Razstrupljanje je v krogih alternativne medicine izredno dobro poznano, navadno pa se zanj odločamo ob koncu zime ali pa nekaj dni na mesec. Skozi čas se v našem telesu naberejo prekomerne količine toksinov, ki jih naše telo samo po sebi ne more več izločiti. Takšno kopičenje je pogosto posledica slabih prehranskih navad, farmacevtskih sredstev in še bi lahko naštevali. Med prve znake zastrupljenosti sodijo utrujenost, pomanjkanje energije in bolečine neznanega vzroka. Vse to je posledica oslabljenega imunskega sistema.

Na tržišču najdemo veliko bolj ali manj naravnih pripravkov, ki nam pomagajo pri razstrupljanju, mi pa se bomo dotaknili kokosovega masla, ki ima več prednosti pri razstrupljevanju:

  1. Srednje dolge maščobne kisline v kokosovem olju pobijajo slabe bakterije, viruse, plesni in parazite. Ti mikroorganizmi ne povzročajo samo vnetja, pač pa proizvajajo tudi strupene in kancegorene meatoblite.
  2. Kokosovo olje je kemično izredno stabilno in kot tako deluje antioksidativno.
  3. Srednje dolge maščobne kisline kokosovega masla so tudi vir energije za naš metabolizem. Ko se delovanje metabolizma pospeši, se posledično ojača delovanje vseh ostalih funkcij v našem telesu, tudi naravni mehanizmi za razstrupljevanje, obnovo in rast. Tudi naš imunski sistem preklopi v višjo prestavo.
  4. Kokosovo olje nevtralizira škodljive učinke toksinov, tudi smrtonosnega aflatoksina.

Razstrupljevanje s kokosovim oljem sodi med bolj učinkovite metode za ponovno vspostavitev zdravega ravnovesja v prebavilih in vzpodbuditev njihovega normalnega delovanja. Je veliko bolj učinkovita metoda od postenja z vodo ali sadnimi sokovi. Sadni sokovi ali kokosova voda vsebujejo veliko sladkorjev, ti pa so super hrana za določene bakterije.

Kokosovo olje predstavlja odličen nabor kalorij, ki so shranjene v srednje dolgih maščobnih kislinah. Teh bakterije ne marajo, so pa čudovita hrana za celice in tkiva v steni prebavil. Poleg tega tudi povrnejo energijo za vsakodnevna opravila brez dodatne hrane.

Med razstrupljevanjem s kokosovim oljem lahko spijemo neomejene količine vode in nesladkane limonade. Vse odstalo je odsvetovano. Dnevno je priporočljivo zaužiti 10-14 jedilnih žlic kokosovega masla. Če ne moremo zaučiti toliko olja, zaužijmo čim več, količino pa enakomerno razporedimo čez dan. Po sedmi uri zvečer olja ne jejmo več, saj drugače ne bomo mogli spati. Le redki zmorejo zaužiti eno ali celo dve žlici kokosovega masla direktno. Pri uživanju kokosovega masla si lahko pomagamo na različne načine:

  • dve jedilni žlici zmešamo z enim lončkom nesladkane limonade, napitek pa si privoščimo vsaki dve uri,
  • dve jedilni žlici raztopljenega kokosovega masla zmešamo s četrtino lončka navadnega, domačega jogurta.

Med razstrupljevanjem lahko jemo tudi majhne količine svežega kokosa, izogibati pa se moramo sušenemu in dodatno sladkanemu kokosu. Kokosovo meso vsebuje namreč izredno veliko vlaknin in hrani dobre bakterije v prebavilih.

Razstrupljevanje s kokosovim maslom navadno traja tri do sedem dni.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →