Sladkorni piling s kokosovim maslom

11 oktober 2013

Sladkorni piling s kokosovim maslom

Najboljše je, da opravimo piling telesa pred tuširanjem, saj tako ohranimo kožo mehko in dobro prekrvavljeno. V kolikor se bomo stuširali hitro, pa bo na koži še vedno ostalo nekaj olja, ki bo nahranilo kožo.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • 1 lonček deviškega ali rafiniranega kokosovega masla Unguentarium
  • 1 lonček rjavega ali belega sladkorja
  • ¼ žlice cimeta v prahu
  • ¼ žlice ingverja v prahu
  • ¼ žlice vanilije v prahu
  • 20 kapljic EO pomaranče
  • 20 kapljic EO bergamotke

Priprava:

  1. Kokosovo maslo nad vodno paro raztopimo. Pri tem vam svetujemo, da kupite deviško kokosovo maslo blagovne znamke Unguentarium®
  2. Ko je maslo v celoti raztopljeno, mu dodamo še ostale sestavine, vse skupaj dobro premešamo in shranimo v kozmetičnem lončku s širokim vratom.
  3. Piling uporabimo pred tuširanjem.Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat bora

20 oktober 2018

Hidrolat bora se prideluje s parno destilacijo iglic in storžkov črnega bora (Pinus nigra), rdečega bora (Pinus sylvestris) in obmorskega bora (Pinus pinaster).

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat bezga

14 oktober 2018

Črni bezeg je grmovnica, ki zraste do 6m visoko. Do 30cm široko deblo ima globoko brazdasto skorjo. Raste v toplejših delih Evrope in Severne Amerike, z regionalnimi varietetami ali podvrstami, in tudi kot skupina posameznih podobnih vrst.

Nadaljuj z branjem →