Sladkorni piling s kokosovim maslom

11 oktober 2013

Sladkorni piling s kokosovim maslom

Najboljše je, da opravimo piling telesa pred tuširanjem, saj tako ohranimo kožo mehko in dobro prekrvavljeno. V kolikor se bomo stuširali hitro, pa bo na koži še vedno ostalo nekaj olja, ki bo nahranilo kožo.

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • 1 lonček deviškega ali rafiniranega kokosovega masla Unguentarium
  • 1 lonček rjavega ali belega sladkorja
  • ¼ žlice cimeta v prahu
  • ¼ žlice ingverja v prahu
  • ¼ žlice vanilije v prahu
  • 20 kapljic EO pomaranče
  • 20 kapljic EO bergamotke

Priprava:

  1. Kokosovo maslo nad vodno paro raztopimo. Pri tem vam svetujemo, da kupite deviško kokosovo maslo blagovne znamke Unguentarium®
  2. Ko je maslo v celoti raztopljeno, mu dodamo še ostale sestavine, vse skupaj dobro premešamo in shranimo v kozmetičnem lončku s širokim vratom.
  3. Piling uporabimo pred tuširanjem.Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →