Morska sol v domači kozmetiki

14 november 2016

V Sloveniji imamo bogato tradicijo žetja morske soli, ki poteka v naših najstarejših Sečoveljskih solinah. Zaradi tradicionalnega načina pridelave je ta sol tudi snežno bele barve, kemično neobdelana in bogata z minerali. Kljub dostopnosti morske soli pa jo le redki poznajo v celoti, še bolj redki pa so tisti, ki jo uporabljajo v kozmetičnih pripravkih.

Nadaljuj z branjem →

Čebelji vosek

09 november 2016

Čebelji vosek je naravni vosek, ki ga izdelujejo medonosne čebele vrste Apis mellifera. Medonosne čebele, ki poleti živijo približno 35 dni, prično izdelovati vosek v osmih voskovnih žlezah približno od desetega do šestnajstega dneva. Žleze pretvorijo sladkor, ki ga vsebuje med, v vosek, ta pa se prične nabirati v obliki belih kosmičev na trebuhu čebele. Te voskaste kosmiče čebele prežvečijo in iz njih sestavijo satovje.

Nadaljuj z branjem →

Vodna kopel ali Bain Marie

06 september 2016

Bain Marie (znano tudi kot vodna kopel ali kuhanje nad vodno paro), je vrsta ogrevane kopeli, ki se uporablja v znanosti, industriji in kuhanju, za nežno in počasno segrevanje ali za vzdrževanje toplote jedi. Veste kako se naredi pravilno? Oglejte si v našem video prispevku.

Nadaljuj z branjem →

Z aromaterapijo med šolske klopi

17 avgust 2016

Šola je za otroka lahko ravno tako stresna, kot je za odraslega stresno celodnevno delo v pisarni. Otroci se navadno sami spopadajo s stresorji in težave držijo za sebe, vendar pa jim lahko priskočimo na pomoč tudi z aromaterapijo. Otroku lahko pripravimo aromatično kopel ali pa masažno olje.

Nadaljuj z branjem →


Razstrupljanje s kokosovim maslom

10 februar 2016

Pred nami je obdobje posta, ko moramo pustiti telesu čas, da se odpočije od vseh praznovanj v decembru, januarju in prvi polovici februarja. Bilo je hudo, verjamemo, vendar pa ne pozabimo na dejstvo, da je pred nami pomlad, ko bomo zahtevali od našega telesa še preveč. Zato ga pripravimo na prečudovite sončne sprehode, kolesarjenje, delo na vrtu in še kaj…

Nadaljuj z branjem →

Pripravimo povsem domače maslo iz oreščkov

14 januar 2015

Doma si lahko pripravimo povsem domače maslo iz arašidov, mandljev, brazilskih oreščkov, indijskih oreščkov, hikorije, lanenih semen, lešnikov, makadamije, pistacij, sezama, sončničnih semen, orehov in še bi lahko naštevali. Pripravimo jih lahko iz vseh oreščkov ali semen, ki vsebujejo veliko maščob in jih postrežemo domačim v obliki zdravega namaza.

Nadaljuj z branjem →

Prihaja mraz, pripravimo si mazilo za ustnice

10 september 2014

Ustnice morajo prenašati veliko gibov mišic v podkožju, ki se pri prehranjevanju in govorjenju neprestano krčijo in raztezajo. Vidni del ustnic, vermilion, je prekrit s posebno prehodno kožo, ki prekriva mišično in podporno maščobno tkivo in je izredno posebna. Nima dobro razvite poroženele plasti (stratum corneum), kar ji daje tudi drugačen izgled. Poškodba takšne kože privede do razbarvanja karakteristične rdeče barve in posledično do levkokeratoze.

Nadaljuj z branjem →

10 navad, ki se jih moramo navzeti po naših babicah

29 julij 2014 2 komentarjev

Cilj pametne samooskrbe je živeti preprosto življenje, prihraniti nekaj denarja, skrbeti za lastno zdravje in pomagati našemu planetu. Zato smo tokrat zbrali deset navad, ki bi se jih morali navzeti po našh babicah in jih vpeljati v lastno dnevno rutino. Skromnost mora biti način življenja in ne samo muha enodnevnica, ki postane priljubljena le ob recesiji.

Nadaljuj z branjem →1 2 3 7 Naprej »