Nega ran z aromaterapijo

27 oktober 2018

Koža je v našem telesu organ, ki je najbolj izpostavljen infekcijam, boleznim in poškodbam, celjenje ran pa je nazorni prikaz, kako naše telo učinkovito vzdržuje homeostazo. Pogosto pa moramo tem kompleksnim mehanizmom vzpostavljanja notranjega okolja v območju, ki je optimalno za življenje, tudi pomagati. Zavedati se moramo, da se iz akutnih obolenj hitro razvijejo tudi kronična. Zato se bomo tokrat posvetili učinkovitemu delovanju aromaterapije in naravnih kozmetičnih pripravkov na celjenje ran.

Nadaljuj z branjem →

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Nadaljuj z branjem →

Čebelji vosek

09 november 2016

Čebelji vosek je naravni vosek, ki ga izdelujejo medonosne čebele vrste Apis mellifera. Medonosne čebele, ki poleti živijo približno 35 dni, prično izdelovati vosek v osmih voskovnih žlezah približno od desetega do šestnajstega dneva. Žleze pretvorijo sladkor, ki ga vsebuje med, v vosek, ta pa se prične nabirati v obliki belih kosmičev na trebuhu čebele. Te voskaste kosmiče čebele prežvečijo in iz njih sestavijo satovje.

Nadaljuj z branjem →

Razstrupljanje s kokosovim maslom

10 februar 2016

Pred nami je obdobje posta, ko moramo pustiti telesu čas, da se odpočije od vseh praznovanj v decembru, januarju in prvi polovici februarja. Bilo je hudo, verjamemo, vendar pa ne pozabimo na dejstvo, da je pred nami pomlad, ko bomo zahtevali od našega telesa še preveč. Zato ga pripravimo na prečudovite sončne sprehode, kolesarjenje, delo na vrtu in še kaj…

Nadaljuj z branjem →


Pripravimo povsem domače maslo iz oreščkov

14 januar 2015

Doma si lahko pripravimo povsem domače maslo iz arašidov, mandljev, brazilskih oreščkov, indijskih oreščkov, hikorije, lanenih semen, lešnikov, makadamije, pistacij, sezama, sončničnih semen, orehov in še bi lahko naštevali. Pripravimo jih lahko iz vseh oreščkov ali semen, ki vsebujejo veliko maščob in jih postrežemo domačim v obliki zdravega namaza.

Nadaljuj z branjem →

Prihaja mraz, pripravimo si mazilo za ustnice

10 september 2014

Ustnice morajo prenašati veliko gibov mišic v podkožju, ki se pri prehranjevanju in govorjenju neprestano krčijo in raztezajo. Vidni del ustnic, vermilion, je prekrit s posebno prehodno kožo, ki prekriva mišično in podporno maščobno tkivo in je izredno posebna. Nima dobro razvite poroženele plasti (stratum corneum), kar ji daje tudi drugačen izgled. Poškodba takšne kože privede do razbarvanja karakteristične rdeče barve in posledično do levkokeratoze.

Nadaljuj z branjem →

Kokosovo maslo je primerno tudi za prehrano živali

23 julij 2014

Kokosovo maslo je poznano po hranljivih snoveh, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da pozitivno vpliva na mačke in pse. Zato je priporočljivo, da ga vključimo tudi v njihovo prehrano in s tem poskrbimo za optimalno zdravje naših ljubljenčkov.

Nadaljuj z branjem →

Zavajanje bralcev ali kako narezati glicerin

10 februar 2014

V zadnjem času smo opazili, da ljudje na vsakem koraku iščejo glicerin, da bodo iz njega naredili milo. Na začetku se nam je to zdelo smešno in smo to pripisali le nevednosti posameznikov, vendar pa ta »pojav« ni izginil, pač pa ostaja stalnica v našem prostoru. Sodu pa je izbil dno članek na dokaj resnem portalu Planet Siol.net, ki pa prav kliče po naši reakciji. Vse preveč je namreč kvazi strokovnjakov, ki s svojim neznanjem le zavajajo »nevedne bralce«.

Nadaljuj z branjem →