Oljčno maslo za telo (Body butter)

23 november 2016

Oljčno olje je pri nas izredno priljubljeno v kuhinji, vendar pa ni dobro samo za znotraj, pač pa tudi za zunaj. Kožo izredno dobro neguje, še posebno takrat, ko ji manjka vlage.

Nadaljuj z branjem →

Prihaja mraz, pripravimo si mazilo za ustnice

10 september 2014

Ustnice morajo prenašati veliko gibov mišic v podkožju, ki se pri prehranjevanju in govorjenju neprestano krčijo in raztezajo. Vidni del ustnic, vermilion, je prekrit s posebno prehodno kožo, ki prekriva mišično in podporno maščobno tkivo in je izredno posebna. Nima dobro razvite poroženele plasti (stratum corneum), kar ji daje tudi drugačen izgled. Poškodba takšne kože privede do razbarvanja karakteristične rdeče barve in posledično do levkokeratoze.

Nadaljuj z branjem →

Oljčno mazilo

23 december 2012

Delo krepi človeka in uničuje kožo. Za vsakega dobrega delavca pa tudi telo predstavlja orodje, vsako orodje pa je potrebno vzdrževati. Zato je najbolje, če uporabimo za mhčanje suhe in razpokane kože kar domače oljčno mazilo.

Nadaljuj z branjem →

60 načinov uporabe oljčnega olja tudi izven kuhinje

18 september 2012

Že kot majhni otroci smo se zavedali moči oljčnega olja. Hitro smo namreč opazili, da starši prihitijo v kuhinjo, pograbijo steklenico oljčnega olja in nekam odhitijo. Kasneje smo hitro ugotovil, da se s steklenico oljčnega olja odpravijo pospravljat, popravljat, vzdrževat in podmazovat. Vsaka zadeva pač bolje teče, če ji dodaš kapljico oljčnega olja. Pa poglejmo, katere stvari potrebujejo to kapljico…

Nadaljuj z branjem →


Domača čistila za obraz

10 september 2010

Dvojno čiščenje obraza je postalo nov trend v kozmetiki, saj se ne ozira na tipe kože, kože ne draži in v naše telo ne vnaša agresivnih sintetičnih kemikalij. Kljub vsemu pa je na tržišču težko dobiti kvalitetna kozmetična sredstva, če pa že, so ta izredno draga. Zato vam ponujamo nekaj preprostih receptov za izdelavo domačih čistil za obraz.

Nadaljuj z branjem →

Izlužnina in mazilo vrtnega ognjiča

18 september 2008

Vrtni ognjič (Calendula officinalis) je enoletna zdravilna rastlina, ki zraste do približno 60 cm visoko. Izvira iz Južne Evrope. Iz nje delamo tinkture za obkladke, čaj, izlužnino in mazilo. Tokrat se bom posveti predvsem slednjima dvema, izlužnini in mazilu.

Nadaljuj z branjem →