Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →

Masažne ploščice za hladne zimske dni

30 november 2016

Masažne ploščice so odlične za nego suhe kože. So enostavne za izdelavo, topijo se ob stiku s kožo in se odlično obnesejo na potovanjih. V kolikor so še odišavljene z naravnimi eteričnimi olji in se uporabljajo vklučno z masažo pa vplivajo tudi na mentalno počutje. Glede na mešanico eteričnih olj lahko sproščajo, stimulirajo ali ustvarjajo čutno razpoloženje.

Nadaljuj z branjem →

Oljčno maslo za telo (Body butter)

23 november 2016

Oljčno olje je pri nas izredno priljubljeno v kuhinji, vendar pa ni dobro samo za znotraj, pač pa tudi za zunaj. Kožo izredno dobro neguje, še posebno takrat, ko ji manjka vlage.

Nadaljuj z branjem →


Morska sol v domači kozmetiki

14 november 2016

V Sloveniji imamo bogato tradicijo žetja morske soli, ki poteka v naših najstarejših Sečoveljskih solinah. Zaradi tradicionalnega načina pridelave je ta sol tudi snežno bele barve, kemično neobdelana in bogata z minerali. Kljub dostopnosti morske soli pa jo le redki poznajo v celoti, še bolj redki pa so tisti, ki jo uporabljajo v kozmetičnih pripravkih.

Nadaljuj z branjem →

Hladilna ali galenova krema

03 november 2016

Kot smo že obljubili, je sedaj na vrsti recept za hladno, Galenovo kremo. Kreme so sestavljene iz mešanice rastlinskih olj, voska in vode. Razmerja med temi sestavinami določajo gostoto same kreme. Več damo mešanici voska, bolj trda bo krema. Če dodamo več olja, bo krema bolj redka.

Nadaljuj z branjem →

Stepeno maslo za telo (Body butter)

30 oktober 2016 1 komentar

Karitejevo maslo že samo po sebi neguje trdo in roževinasto kožo ter kožo dela ponovno prožno. S tem receptom pa karitejevo maslo lahko še dodatno obogatimo in naredimo še bolj negovalno.

Nadaljuj z branjem →

Olje za opečeno kožo

28 avgust 2016

Pogosto nas na poletje in dopust spominjajo izredno boleče opekline od prekomernega sončenja. Mnogi tudi za sončenje priporočajo oljčno olje, vendar pa je bolje, če ga uporabljamo za pomirjanje razdražene in opečene kože od sonca. Zato si doma lahko pripravimo olje za opečeno kožo.

Nadaljuj z branjem →