Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Nadaljuj z branjem →

Kokosov namaz z medom

29 januar 2017

Kokosovo olje ni le zdravo, temveč tudi izredno okusno. Zato ga veliko ljudi uporablja tudi kot nadomestek maslu, pa naj bo to kot namaz ali kot del recepta za pomake, premaze in polnila tort. Zato smo tokrat pripravili okusen recept za prečudovit kokosov namaz.

Nadaljuj z branjem →

Čokoladna kava s kokosovim maslom

11 oktober 2016

V tokratnem receptu smo skupaj združili dve različni možnosti priprave kave in sicer kavo s kokosovim oljem in kavo s čokolado oziroma s kakavom, ki ji s tujko pravimo tudi »Mocha« ali »Mocha Latte«.

Nadaljuj z branjem →

Domače maslo iz oreščkov [video]

19 september 2016

Kot smo se že naučili v enem izmed splošnih prispevkov, ni priprava domačega masla nobena znanost. Kako enostavno ga je narediti, si lahko ogledate v video prispevku.

Nadaljuj z branjem →


Vodna kopel ali Bain Marie

06 september 2016

Bain Marie (znano tudi kot vodna kopel ali kuhanje nad vodno paro), je vrsta ogrevane kopeli, ki se uporablja v znanosti, industriji in kuhanju, za nežno in počasno segrevanje ali za vzdrževanje toplote jedi. Veste kako se naredi pravilno? Oglejte si v našem video prispevku.

Nadaljuj z branjem →

Spomladanska solata

04 maj 2016

Spomladanska solata UnguentariumDivja, sveža in sezonska hrana, je najbolša za naše zdravje, hišni proračun in trajnostno gospodinjstvo. Je enostavna, okusna in dobra tudi za otroke.

Nadaljuj z branjem →

Vroča čokolada

21 november 2015

Ta vroča čokolada je delno lešnikovo maslo in delno čokoladni fundi, vendar pa sta oba dela enako prečudovita. Aromaterapija v svoji najboljši luči.

Nadaljuj z branjem →

Domač namaz iz oreščkov makadamije

14 januar 2015

Oreščki in semena so najbolj popolna hrana, ki jo lahko najdemo v naravi. Polni so beljakovin, koristnih maščobnih kislin, vlaknin, vitaminov in mineralov. Iz njih lahko tako pripravimo maslo, ki ne bo vsebovalo sintetičnih dodatkov ali hidrogenirane maščobe.

Nadaljuj z branjem →