Maslo za nego lesa

22 januar 2015

V kuhinji najdemo zelo veliko različnih lesenih desk in kuhalnic, ki pa zaradi izpostavljenosti vodi in čistilom potrebujejo dodatno nego. Pri tem si lahko pomagamo z domačim maslom, prilagojenim negi lesenih izdelkov.

Nadaljuj z branjem →

Formula za odstranjevanje prahu

23 december 2012

Hiter tempo življenja je zaveznik prahu, ki se tako še hitreje nabira na pohištvu. Vsi pa dobro vemo, da je prah »najboljši prijatelj« vsake gospodinje, še posebno takrat, ko se najavi tašča. Kljub vsemu pa si bo marsikatera gospodinja olajšala delo z tem povsem naravnim in cenovno ugodnim pripravkom za zatiranje prahu.

Nadaljuj z branjem →

Formula za čiščenje kositra

23 december 2012

Marsikdo še vedno hrani servis iz kositra, ki ga je podedoval po starih starših. Oljčno olje očisti vse dele iz kositra, pa naj bodo to krožniki, svečniki ali pa kaj drugega.

Nadaljuj z branjem →

60 načinov uporabe oljčnega olja tudi izven kuhinje

18 september 2012

Že kot majhni otroci smo se zavedali moči oljčnega olja. Hitro smo namreč opazili, da starši prihitijo v kuhinjo, pograbijo steklenico oljčnega olja in nekam odhitijo. Kasneje smo hitro ugotovil, da se s steklenico oljčnega olja odpravijo pospravljat, popravljat, vzdrževat in podmazovat. Vsaka zadeva pač bolje teče, če ji dodaš kapljico oljčnega olja. Pa poglejmo, katere stvari potrebujejo to kapljico…

Nadaljuj z branjem →


Recept za preprosto domače milo

21 september 2009

Zgodovina izdelave mila v Sloveniji sega daleč pred prvo svetovno vojno, ko je vladala v teh krajih kriza. V tistih časih je bilo milo izredno dragoceno, gospodinje pa so se učile njegove izdelave na tečajih.

Nadaljuj z branjem →