Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

15 oktober 2018

Z nosnimi inhalatorji nad prehladna obolenja

Zima je tik pred vrati in počasi, vendar vedno pogosteje, se nas lotevajo različna prehladna obolenja. Tokrat smo se zato posvetili aromaterapevtskim inhalacijam z nosnimi inhalacijami za odgranjanje ravno teh »zimskih nevšečnosti«. Upamo, da boste posegli tudi po teh naravnih zdravilih.

Eterična olja lahko vdihavamo s pomočjo izparilnikov, parne inhalacije in nosnih inhalatorjev. Nosni inhalatorji so primerni za direktno inhalacijo hlapov eteričnih olj. Lahko jih imamo s seboj na poti, v službi ali pa doma. Tako lahko v vsakem trenutku izkoristimo moč eteričnih olj. Omogočajo tudi povsem individualno inhalacijo, saj s hlapi ne obremenjujemo okolice. Si lahko predstavljate kako priročno je lahko, da lahko z nekaj vdihi že na delovnem mestu preženemo kljuvajoč glavobol ali pa začetno vnetje sinusov?

Nosni inhalatorji so sestavljeni iz vpojnega vložka, notranjega dela, čepa in pokrova, ki se privije na notranji del nosnega inhalatorja.

Priprava in uporaba nosnega inhalatorja:

 1. 15-25 kapljic eteričnega olja nanesemo na vpojen vložek.
 2. Vpojen vložek vstavimo v notranji del nosnega inhalatorja.
 3. Notranji del nosnega inhalatorja zapremo s čepom.
 4. Nosni inhalator zapremo s pokrovčkom.
 5. Nosni inhalator uporabljamo tako, da ga odpremo, približamo nosu in nekajkrat globoko vdahnemo.
 6. Po uporabi nosni inhalator ponovno skrbno zapremo s pokrovčkom.
 7. Ko se nosni inhalator iztroši, ga ponovno odpremo in znova dodamo eterično olje.

Pradlagamo, da uporabljate kvalietetna, 100% eterična olja Unguentarium®.

Z inhalacijami lahko povzročimo psihološke in fiziološke spremembe v telesu. Zato so primerne za holistično zdravljenje različnih prehladnih obolenj, ki nas lahko doletijo ta letni čas. V kolikor ste podlegli sovražniku, izberite tri eterična olja in jih v enakih razmerjih nakapajte na vpojen vložek.

 • kataralno vnetje dihalnih poti — rožmarin, žajbelj, timijan, čajevec, evkaliptus, bazilika, čajevec,
 • prehlad — timijan, poprova meta, evkaliptus in nageljnove žbice,
 • kašelj — janež, poprova meta, žajbelj, bor, evkaliptus, timijan,
 • vnetje sinusov — rožmarin, timijan in poprova meta.

 

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Hidrolat lipe

21 november 2018

Lipa velja za središče družabnega življenja pri vseh Slovanih. V vaseh je bil tako običaj, da so na kamnitih sediščih vaščani obravnavali manjše medsebojne spore, sprejemali odločitve o medsebojni pomoči pri tekočih opravilih, volili, pod lipo pa so se tudi zbirali na praznovanjih, veselicah in plesih. Tako je lipa pomenila središče skupnosti. Tudi v ljudskem zdravilstvu ima bogato zgodovino, saj se lipov čaj kuha v zdravilne namene že vse od 16. stoletja.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat grenke pomaranče

17 november 2018

Hidrolat nastane med parno destilacijo organskega eteričnega grenke pomaranče. Sestavljen je iz 20-21% alkoholov. Deluje antiinflamatorno, antiseptično, antispazmodično, astringentno, pomirjevalno, hladilno, digestivno in sedativno.

Nadaljuj z branjem →

Hidrolat geranije

14 november 2018

Hidrolat nastane med parno destilacijo organskega eteričnega olja geranije. Vonj rožne vode geranije je sladko rožen. Sestavljen je iz 30-45% alkoholov in 39-42% ketonov. Deluje analgetično, antikoagulantno, antiinflamatorno, antivirusno, baktericidno, pomirjevalno, dekongestivno, digestivno, ekspektorantno, lipolitično, mukolitično, sedativno, stimulativno.

Nadaljuj z branjem →