Zdravilni napitek s cimetom in medom

24 februar 2017

Zdravilni napitek s cimetom in medom

Zvarek s cimetom in medom se uporablja za pospeševanje metabolizma, zniževanje ravni holesterola in zmanjševanje telesne teže. In še ena pomembna zadeva… okus… imeli ga boste radi ali pa ga boste sovražili.

Pijemo ga zjutraj na prazen želodec, približno 30 minut pred zajtrkom.

Čas priprave: 20 minut

Težavnost: lahko

Sestavine:

  • vroča voda,
  • cimet,
  • domači med,
  • limona.

Podroben recept in navodila si oglejte v spodnjem videu:

V kolikor niste jutranji tip človeka ali pa se vam zjutraj običajno mudi, si lahko napitek pripravite tudi zvečer. Zmešajte cimet z 1/3 ali 1/2 vroče vode in ga postavite v hladilnik. Naslenje jutro pa le dodate preostanek tople vode ter med.

Preden dodate med, predlagamo, da napitek pustite stati približno 20 minut, da se le-ta nekoliko ohladi, saj vroča voda uniči žive encime, ki se nahajajo v medu. V kolikor v zvraku ne želite imeti delcev cimeta, le-tega precedite preden dodate med.

Napitek ni primeren za otroke, predvsem zaradi vsebnosti cimeta, vsekakor pa je odlična izbira za odrasle.

Sorodni članki:
Komentiraj

Komentarje pred objavo pregleda uredništvo.


Članki, ki vas utegnejo zanimati...

Mazilo za srbečico ali ekcem

03 avgust 2017

Beseda ekcem izhaja iz grške besede, ki pomeni peniti se, vzkipeti ali vreti. Ekcem je zelo pogosta kožna motnja in ljudje, ki trpijo za njo vedo, da ni prijetna in da ne izgleda lepo. Na srečo pa lahko v nekaj preprostih korakih naredimo domače, naravno mazilo, ki nam bo pomagalo pri tej kožni nadlogi.

Nadaljuj z branjem →

Sivkino maslo za telo

15 februar 2017

Eterično olje sivke je lahko, čisto in osvežujoče z zeliščno cvetnim vonjem, za pomirjanje uma in kože. V kozmetiki se uporablja dokaj pogosto zaradi izredno širokega spektra delovanja in priljubljenega vonja. Le kdo se nebi želel namazati s prečudovitim maslom za telo z vonjem po sivki?

Nadaljuj z branjem →

Kokosov namaz z medom

29 januar 2017

Kokosovo olje ni le zdravo, temveč tudi izredno okusno. Zato ga veliko ljudi uporablja tudi kot nadomestek maslu, pa naj bo to kot namaz ali kot del recepta za pomake, premaze in polnila tort. Zato smo tokrat pripravili okusen recept za prečudovit kokosov namaz.

Nadaljuj z branjem →