Skozi stoletja razvoja sodarstva so se sodovi iz ameriškega hrasta izboljševali in pridobivali na zaupanju vinarjev v to vrsto sodov. Pravilno sušenje lesa na zraku, počasno in globoko obžiganje, uporaba hrasta iz različnih gozdov in sama narava tega hrasta so pripomogli k priljubljenosti pri vinarjih in izdelovalcih žganih prijač. S sodovi iz ameriškeha hrasta hitreje pridelamo kvalitetna vina prav tako pa so novi sodovi iz ameriškega hrasta zelo priljubljeni pri izdelovalcih viskija.

Sodovi ameriškega hrasta poskrbijo za bolj aromatičen okus v primerjavi s sodovi, ki so izdelani iz francoskega hrasta, saj implicirajo več sladkega in vanilijevega tona. Ameriški hrast sprošča več spojin, kot sta naprimer lakton in vanilin in to precej hitreje v primerjavi s francoskim hrastom. To pa vinom daje značilno »hrastovo« ali »pooglenelo« karakteristiko. Les za izdelavo teh sodov se pred uporabo suši na prostem približno dve leti in tako dodatno prispeva h kakovosti teh sodov.

Ameriški hrast postaja vse bolj uporabljen les za izdelavo sodov, saj prikliče na plano najboljše karakteristike vina ali viskija. Od vinarja pa je odvisno kadaj in kako ga bo uporabil.

Prosimo, da upoštevate, da sodi nimajo garancije. Sodi so narejeni iz lesa, ki je naraven izdelek in zato ni mogoče jamčiti morebitnega uhajanja ali druge napake. V kolikor vseeno pride do težave, se bomo potrudili, da jo rešimo v obojestransko korist.