Madžarski hrast vedno bolj postaja tekmec ameriškemu in francoskemu bratrancu. Vinarji, ki želijo doseči dobre rezultate za svoje vino, nanj ne gledajo več zviška.

Čeprav je strukturno podoben tistemu, ki ga najdemo v Franciji, je manj intenziven in ima nekoliko drugačne lastnosti, vključno z manjšo vsebnostjo tanina. Raziskave kažejo, da se njegova hemiceluloza lažje razgradi in tvori drugačen spekter dimnih arom. Les, ki se uporablja za to vrsto sodov se suši na zraku približno 18 mesecev preden se iz njega naredi sod.

Primerjave med francoskim in madžarskim lesom kažejo, da se vedno več proizvajalcev vina zateka k uporabi slednjega, cenovno ugodnejšega sodu.

Prosimo, da upoštevate, da sodi nimajo garancije. Sodi so narejeni iz lesa, ki je naraven izdelek in zato ni mogoče jamčiti morebitnega uhajanja ali druge napake. V kolikor vseeno pride do težave, se bomo potrudili, da jo rešimo v obojestransko korist.