Kostanj, čeprav vsebuje veliko tanina (stranski proizvod lesa, ki v ustreznih količinah izboljša okus in rdečemu vinu omogoča staranje tako, da porabi kisik, ki bi sicer pokvaril vino), je preveč porozen. Zato je potrebno sodove narejene iz portugalskega kostanja premazati s parafinom, da se prepreči neposreden stik z vinom. Zato so ti sodi najbolj primerni za skladiščenje in transport vina, za sam proces staranja pa ne. Vsi naši sodi so že v celoti pripravljeni za takšno hranjenje vina.

Vino, shranjeno v kostanjevih sodih ima bolj subtilen, sladek okus. Po prvih dveh letih uporabe se bo belo vino rahlo obarvalo v blage roza tone. Les za kostanjeve sode se suši na zraku približno 8 mesecev in običajno oddaja močno barvo. Namenjen pa je predvsem za specialna vina, hobi vinarje ali le za shranjevanje vina.

Idealni za vinarje, ki znajo uporabljati to vrsto sodov in iščejo manj značilen okus za svoja vina, brez sledu okusa hrasta.

Prosimo, da upoštevate, da sodi nimajo garancije. Sodi so narejeni iz lesa, ki je naraven izdelek in zato ni mogoče jamčiti morebitnega uhajanja ali druge napake. V kolikor vseeno pride do težave, se bomo potrudili, da jo rešimo v obojestransko korist.