Destilatorji

Že vse od starodavnih časov je človek želel izdelati uporabne izdelke iz osnovnih materijalov, ki mu jih je nudila narava. Tudi baker je darilo narave, ki človeku dela družbo že izredno dolgo časa. Kovači s pomočjo ognja, lastnih rok in znanja bakru navdahnejo namembnost, mu dajo pomen. Arabski alkimisti so v prvi polovici prvega tisočletja pričeli odkrivati skrivnosti destilacije, mojstrski kovači pa so jim ustvarili alembik. Takrat se je pričela pisati zgodovina destilacije in alembikov, ki so jih Arabci ponesli po celem svetu. Z njimi so bili narejeni prvi hidrolati in kasneje tudi eterična olja, ki jih danes uporabljamo v aromaterapiji, saj omogočajo tako vodno, vodno-parno in parno destilacijo aromatičnih rastlin. Alembiki so namreč narejeni v celoti iz bakra in imajo posebno obliko glave, ki aromatične snovi upari in usmeri v hladilnik, kjer se utekočinijo.

Alembiki blagovne znamke Al-Ambiq® so narejeni na podlagi več stoletij starega izročila rokodelcev. Izdelani so iz čistega bakra, ki nosi certifikat čistosti. Namenjeni so tako za destilacijo žganih pijač, eteričnih olj in hidrolatov, kot tudi za polepšanje vašega doma, vinske kleti ali izdelka, ki je namenjen končnemu kupcu.

Želite izvedeti več? Predlagamo, da preberete sledeče članke:

Potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izbiri? Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.​​