Prodajni pogoji

UNGG d.o.o.
Kunaverjeva ulica 9
1000 Ljubljana
Slovenia, EU

SKLADIŠČE
Tržaška cesta 135
1000 Ljubljana
Slovenia, EU


ID za DDV: SI39815889
Matična št.: 6790569000

Email: info(at)unguentarium.eu
Web: http://www.unguentarium.si

 

KAZALO:

 

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Splošni prodajni pogoji internetne trgovine Unguentarium®, so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in napisana na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu. Kar v praksi pomeni, da za pravne osebe prav tako veljajo ti splošni pogoji poslovanja, z izjemo točke 5.1. (Odstop od naročila in vračila). Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 15  dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Z internetno trgovino Unguentarium® (v nadaljevanju »Unguentarium®« ali »trgovina« upravlja podjetje UNGG d.o.o..

Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila.

Fizična oseba je uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Unguentarium®, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi značilnosti poslovanja preko spleta, se ponudba spletne trgovine Unguentarium® spreminja in ažurira hitro in pogosto.CENE IN DDV

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, se lahko dnevno spreminjajo in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko trgovine Unguentarium®. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.

V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Unguentarium® kupcu omogočil odstop od nakupa, obenem pa bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik (spletna trgovina Unguentarium®) potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu nakupa »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Nekateri izdelki blagovne znamke Al-Ambiq® so dobavljivi samo po naročilu in zato nimajo navedene cene oziroma je le-ta navedena kot 0,00 EUR. Za takšne izdelke se cena določi individualno »po ponudbi«. Stranka ponudbo zahteva preko spletnega kontaktnega obrazca ali preko emaila.NAČIN PLAČILA

Unguentarium® omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino oziroma »po povzetju« - pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino ali kartico
 • z bančnim nakazilom na račun podjetja UNGG d.o.o. (po ponudbi, predračun),
 • z vašim PayPal računom,  kolikor želite plačati na ta način, v postopku plačevanja kliknite na gumb "PAYPAL", ki vas bo povezal z vašim računom, preko katerega boste nato izvedli plačilo (plačilo poteka v Angleškem jeziku).

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).NAROČANJE

Kupec lahko naročilo odda preko spletne trgovine, emaila ali telefona. V izogib nesporazumom v komunikaciji priporočamo, da so naročila oddana preko spletne strani ali pisno preko emaila. Garantiramo za točnost pisnih naročil. Za telefonska naročila pa ne sprejemamo nobene odgovornosti.

Naročila v trgovini »Unguentarium®« se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info(at)unguentarium.eu.


Odstop od naročila in vračila

Potrošnik lahko v 15 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, brez navedbe razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku.
Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago.

Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Na podlagi 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov vračilo kozmetičnih izdelkov in kozmetičnih sestavin ni mogoče. Vračilo kozmetičnih izdelkov in sestavin je mogoče samo v primeru, da je bila storjena napaka s strani Unguentarium® -a (poslani napačni izdelki ali napačne količine). V takšnem primeru je možno kozmetični izdelek ali kozmetično sestavino reklamirati le, če njegova embalaža še ni odprta in ni odstranjeno varovalo ali varovalna folija.

V primeru napačno poslanih izdelkov, krije vse stroške ponovnega pošiljanja ponudnik (Unguentarium®).

Za čim hitrejšo in enostavnejšo rešitev problema je nujno sodelovanje tudi s strani kupca.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!


Zavrnitev naročila

Ponudnik lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.


Obdelava naročila

Ponosni smo za hitrost opravljanja naših storitev. Ponudnik bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu. Pri izbiri opcije plačila bančno nakazilo, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev na transakcijski račun.

Naročila se obdelujejo dnevno. Ko je naročilo prejeto in obdelano, se vse spremembe smatrajo kot novo naročilo.

Hranjenje naročila

Oddana elektronska naročila oziroma sklenjene pogodbe o nakupu se shranjujejo na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta na elektronski naslov oziroma fizični naslov, ki je naveden v naročilu, prejme kopijo. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info(at)unguentarium.eu ali pisno na sedež podjetja.DOSTAVA IN PREVZEM

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan ob 10. Uri. Ponudnik bo ob tej uri pričel z izvajanjem aktivnosti, potrebnimi za realizacijo.


Način dostave

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partnerj za dostavo pošiljk je General Logistics Systems d.o.o. (GLS Slovenija), vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Kupec lahko izbere tudi drugega ponudnika za dostavo pošiljk. V tem primeru plača poštnino po ceniku izbranega ponudnika dostave, ponudnik pa pri tem zaračuna dodatne stroške obdelave naročila v višini 2,50€ (tudi pri naročilu brez poštnine). V primeru, da kupec izbere drugega ponudnika, brezplačne dostave ne moremo zagotovit, ne glede na znesek nakupa.


Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača kupec oziroma prejemnik pošiljke.

Stroški pakiranja in dostave pri izbiri General Logistics Systems d.o.o. (GLS Slovenija) so sledeči:

Znesek naročila: Strošek dostave in pakiranja:
Do 39,00 EUR 3,99 EUR

Stroškov pakiranja in poštnine nad 39,00€ ne zaračunavamo.

V primeru, da ne želite, da vam izdelke dostavimo na vaš naslov, lahko izberete dostavo na naslov ene izmed »Parcel Shop« enot, v kateri paket lahko prevzamete sami, osebno (poštno ležeče). Vse kar potrebujete napisati v polje s podatki za dostavo je vaše ime in priimek, ter naslov izbrane Parcel Shop enote. Seznam paketnih trgovin (Parcel Shop) najdete s klikom TUKAJ.

Stroški pakiranja in dostave pri izbiri Pošta Slovenije d.o.o. pa  so sledeči:

Način dostave: Strošek dostave - pavšalni znesek ne glede na znesek naročila
Pošta Slovenije - standardna dostava 5,40 EUR
Pošta Slovenije - dostava po 16:00 uri 6,00 EUR

Brezplačne dostave pri uporabi storitev Pošte Slovenije trenutno ne omogočamo.

Pri plačilu »po povzetju« Pošta Slovenije zaračuna dodatno provizijo po aktualnem ceniku.

 

Dostavo izven Slovenije bomo zaračunali posebej in v dogovoru z vami.

Za višino provizije pri plačilu z bančnim nakazilom, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.


Čas odpreme in rok dobave

Vse izdelke, ki so na zalogi, odpremimo v 2-10 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Artikli imajo dobavni rok do 15 delovnih dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku, vas bomo predhodno obvestili.

Za destilatorje blagovne znamke Al-Ambiq®, ki niso na zalogi, je dobavni rok 15 do 20 delovnih dni od plačila predračuna oziroma po predhodnjem dogovoru.

V kolikor vas kurir dostavne službe ne bo uspel dobiti na domu, vas bo poklical na telefonsko številko, ki ste jo pustili ob oddaji naročila. Z njim se boste nato dogovorili za ustrezni termin dostave paketa. V kolikor boste preko telefona nedosegljivi, pa vam bo v vašem poštnem nabiralniku pustil pisno obvestilo.REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi ponudnik ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.

V primeru poškodbe paketa ter vsebine nas prosimo pisno obvestite v roku treh dni od prejema paketa ter nam posredujte fotografije na naš elektronski naslov info(at)unguentarium.eu. Poškodovanega paketa in vsebine ne zavržite, dokler postopek cenitve škode ni končan.VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

V Unguentarium-u se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Podatki so vaši in to spoštujemo. V našem pravilniku o zasebnosti in varovanju podatkov so podane podrobne informacije o tem, kdaj in zakaj zbiramo vaše osebne podatke ter kako jih uporabljamo in varujemo. Ta pravilnik tudi določa vašo pravico zahtevati izbris, posodobitev, prenos ali zagotoviti vpogled vaših osebnih podatkov. Upoštevajte, da ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov velja le za osebne podatke, ki smo jih pridobili, ne pa za informacije pridobljene iz vaših interakcij s tretjimi osebami.

Kako zbiramo vaše osebne podatke?

V splošnem, vaše podatke zbiramo, ko se odločite za interakcijo z nami. To lahko vključuje nakup preko spleta, telefona, osebni nakup ali prijavo za prejemanje naših e-poštnih sporočil. Preučujemo pa tudi, kako kupci uporabljajo našo spletno stran, da lahko tako ponudimo najboljše možne rešitve, storitve in doživetja.

Podatke zbiramo na sledeče načine:

 • ob registraciji ali uporabi unguentarium.si;
 • ob prijavi na katerikoli dogodek, nagradno igro ali tekmovanje, ki ga vodi ali organizira Unguentarium;
 • ob prejemu transakcijskih obrazcev, prošenj za zaposlitev ali druge namene;
 • ob nakupu izdelkov, darilnih kuponov (transakcijski podatki ob nakupu v spletni trgovini Unguentarium ali aplikaciji).
Vrste podatkov, ki jih zbiramo

Podatki, ki jih dobimo neposredno od vas.

Zbiramo samo podatke, ki so potrebni za nemoteno poslovanje, zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali in obveščanje o najnovejših in zanimivih novicah iz Unguentariuma. To so:

 • naziv;
 • ime in priimek;
 • email naslov;
 • datum rojstva;
 • kontaktna telefonska številka;
 • podatki o nakupu;
 • podatki o plačilu;
 • naslov za dostavo;
 • avtomatično dodeljen IP naslov*
 • podatki iz piškotkov**.

*Ob obisku naše spletne strani lahko zbiramo avtomatično dodeljene IP naslove. IP naslov je edinstvena številka, ki omogoča vašemu računalniku, skupini računalnikov ali drugi v internet povezani napravi (na primer mobilnemu telefonu ali tablici) brskanje po internetu. Zbiramo lahko tudi datum in čas vašega obiska, strani, ki ste jih obiskali, referenčne spletne strani (če so na voljo) in različice vašega spletnega brsklanika.

** Za več informacij o piškotkih in kako jih Unguentarium uporablja prosimo preberite poglavje o piškotkih.

Podatki, ki jih pridobimo neodvisno od vas.

Družbena omrežja
Glede na vaše nastavitve ali pravilnike o zasebnosti družbenih omrežij in storitev pošiljanja sporočil kot naprimer Facebook, YouTube ali Pinterest, nam lahko dovolite dostop do informacij iz teh računov ali storitev.

Zakaj zbiramo osebne podatke in kako jih uporabjamo?

V Unguentariumu želimo spoznati naše stranke. Tako najdemo nove načine, da vam zagotovimo izredno doživetje. Podatke o vas uporabljamo na več načinov, tako, da zagotavljamo storitve, ki ste jih zahtevali, vam nudimo osebno izkušnjo in vas obveščamo o posebnih dogodkih ali zanimivih novicah iz Unguentariuma. Podatke, ki jih imamo, lahko uporabimo tudi za stik z vami kadar potrebujemo dodatne informacije v zvezi z obdelavo naročil, vračil ali reklamacij.

Za opravljanje dejavnosti in za zagotavljanje storitev ali sklenitev pogodbe z vami:

 • ob oddaji naročil in dostavi izdelkov in storitev - vaše osebne podatke lahko delimo z našimi partnerji, ki izvajajo dostavo ali koncesionarji;
 • ob procesiranju plačil - Ungunetarium ne shrani nobenih številk plačilnih kartic po končani transakciji, vaše osebne podatke delimo z družbami za obdelavo plačil;
 • ob obdelavi vaših naročil, na primer potrditve naročil, potrditve oddaje paketov, obveščanje o vračilih ali poškodbah.

Kjer imamo vaše soglasje:

 • Pošiljanje marketinških sporočil preko emaila o novostih, dogodkih, akcijah in novih ponudbah v Unguentariumu. Od novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v vsakem emailu. Vaše osebne podatke delimo z različnimi ponudniki, ki nam omogočajo izvedbo email marketinga. Trenutni ponudnik je Mailchimp.
 • Podatke uporabljamo za prikaz oglasov na družbenih omrežjih kot naprimer Facebook, Youtube in Instagram, ali za prikaz oglasov na drugih spletnih straneh, ki jih uporabljate. Kanali za spletno oglaševanje, ki jih uporabljamo so: digitalni prikazi oglasov, video na zahtevo, iskalna omrežja in plačljivi prikazi na družbenih omrežjih. Vsi ti kanali so na straneh ali platformah tretjih oseb.
 • Marketinška sporočila poslana preko emaila lahko prilagajamo glede na vaš okus, glede na vaša zanimanja, ki ste jih izkazali ali glede na lokacijo.

Kjer imamo utemeljen razlog (legitimni interes):

 • Odgovarjanje na vprašanja strank, ki jih postavite v trgovini, na spletu, preko družabnih omrežij ali preko telefona.
 • Pošiljanje email sporočil o zapuščenih košaricah oziroma nedokončanih naročilih preko zunanjih ponudnikov: Mailchimp, Shopify.
 • Pošiljanje vabil za povratne informacije o kvaliteti naših izdelkov ali storitev v obliki emaila ali anketnih vprašalnikov. Te podatke uporabljamo za izboljšanje kakovosti opravljenih storitev, spremljanje in izboljšanje kakovosti naših izdelkov in za lažje odločanje pri izboru novih izdelkov in storitev. Za pomoč pri zbiranju teh podatkov uporabljamo storitve tretjih oseb.
 • Analiziranje agregiranih podatkov stranke z ostalimi interakcijami strank, ki so bile izvedene z Unguentariumom zaradi neprenehnega izboljševanja izdelkov in storitev, ki jih ponujamo preko naše spletne strani in aplikacije. Za to uporabljamo Google Analytics.
 • Zbiranje anonimnih statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Z uporabo teh podatkov merimo učinkovitost naše vsebine in način uporabe naše spletne strani in naše storitve. To nam omogoča, da se učimo določati ciljne strani za naše oglaševanje, tako da so oglasi čim bolj relavantni za vas. Za to uporabljamo Google Analytics.
Posredovanje vaših osebnih podatkov

Za upravljanje in zagotavljanje odnosov s strankami (CRM), email marketinška sporočila, spletno oglaševanje, analitiko, izvajanje naročil, dostavo in IT storitve uporabljamo platforme tretjih oseb. Za zagotavljanje teh storitev, bodo vaši osebni podatki posredovani ponudnikom teh storitev, kadar bo to seveda potrebno.

Tretje osebe, katerih storitve uporabljamo, bomo preverili, da zagotovimo zadostna jamstva glede zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov. Z njimi bomo imeli pisne pogodbe, ki bodo zagotavljale skladnost z našimi in mednarodnimi standardi varovanja osebnih podatkov in omajitvami prenosa le teh.

Kako se lahko odjavim od marketinših sporočil?

Če se na katerikoli točki odločite, da od nas ne želite več prejemati marketinških sporočil, obstaja več načinov odjave.

 • Od novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v vsakem marketinškem emailu. Prosimo upoštevajte, da lahko še naprej kratkoročno prejemate sporočila, ki so že na poti do vas, medtem, ko se vaša zahteva po odjavi procesira.
 • Kot alternativo lahko uporabite naš email info(at)unguentarium.eu ali kontaktni obrazec.
Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo v skladu s politiko hranjenje osebnih podatkov v podjetju. Osebni podatki se hranijo samo toliko časa, kolikor je potrebno.

Zaupnost in varnost osebnih podatkov

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, zato bomo sprejeli vse preventivne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembo. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo za noben namen.

Kako dostopati do vaših osebnih podatkov in druge pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih imamo, imate naslednje pravice:

Dostop do osebnih podatkov

Na vašo zahtevo bomo potrdili ali obdelujemo vaše osebne podatke in če je temu tako, boste prejeli eno brezplačno kopijo podatkov skupaj z morebitnimi podrobnostmi. Za dodatne kopije, ki jih boste zahtevali, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

Pravica do popravka vaših podatkov

V kolikor so vaši podatki, ki jih imamo, netočni in nepopolni, imate pravico, da zahtevate popravek ali dopolnitev. V kolikor so vaši podatki v skupni rabi z drugimi, jim bomo sporočili vaše spremembe, kadar bo le-to mogoče. Na vašo željo in če je to mogoče in zakonito vam bomo povedali, s kom delimo podatke, da jih lahko kontaktirate direktno.

Pravica do izbrisa

Pod določenimi pogoji, nas lahko zaprosite za izbris vaših osebnih podatkov, kadar le-ti niso več potrebni ali v primeru preklica soglasja. V kolikor smo vaše podatke dali v skupno rabo z drugimi, jih bomo obvestili o izbrisu le-teh, kjer bo le mogoče. Na vašo željo in če je to mogoče in zakonito vam bomo povedali, s kom delimo podatke, da jih lahko kontaktirate direktno.

Vaša pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info(at)unguentarium.eu. Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Piškotki

Naše storitve želimo narediti enostavne, uporabne in zanesljive. Kadar se storitve opravljene preko spleta, je včasih potrebno shraniti majhne količine podatkov na vaš računalnik, tablico ali pametni telefon. To vključuje majhne datoteke, znane kot piškotki. Piškotni ne morejo biti uporabljeni za vašo osebno identifikacijo.

Te male datoteke se uporabljajo za izboljšanje storitev kot naprimer: omogočanje prepoznave vaše naprave, tako da vam ni potrebno večkratno vnašanje podatkov pri opravljanju ene naloge. Na ta način si lahko naprimer shranite vaše uporabniško ime ali geslo ali pa izdelke v košarici. Piškotki pa obenem omogočajo tudi hitrejše nalaganje in delovanje spletne trgovine.

V naši spletni trgovini obstajata dve vrsti piškotkov:

 • osnovni piškotki: to so naši lastni piškotki, ki jih nadziramo mi in so namenjeni delovanju in uporabi spletne trgovine
 • sekundarni piškotki: so piškotki zunanjih izvajalcev, ki jih uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje na našispletni strani. To so naprimer piškotki Facebook-a ali Twitterja, ki jih ne nadziramo mi.

Seznam spletnih piškotkov

 _session_id  Shranjevanje podatkov o aktivnostih uporabnika v spletni trgovini znotraj enega obiska. Piškotek ostane aktiven zgolj v času obiska spletne trgovine.
 _shopify_visit Shranjevanje podatkov za vodenje statistike obiskov spletne trgovine. Piškotek ostane aktiven še 30 minut po obisku spletne trgovine.
cart Shranjevanje podatkov o vsebini košarice posameznega uporabnika. Piškotek ostane aktiven še dva tedna.
_shopify_uniq Štetje obiskov spletne strani posameznega uporabnika. Piškotek ostane aktiven do polnoči naslednjega dne.
_secure_session_id Shranjevanje podatkov o aktivnosti uporabnika v psletni trgovini znotraj enega obiska za kasnejšo oddajo naročila. Piškotek ostane aktiven zgolj v času obiska spletne trgovine.
storefront_digest Dodelitev dostopa uporabnika do spletne trgovine, v kolikor je ta zaščitena z geslom. Piškotek ostane aktiven neomejeno dolgo.
_ga Beleženje obiskov na spletni strani s strani Google Analytics. Piškotek ostane aktiven kratek čas.


MNENJA IN KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja in komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavljal prispevkov oziroma mnenj, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom ter obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe. Ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu pšonudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje, ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik menja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne forografije prodajnih artiklov, vendar je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe in kupcu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.Želimo vam obilo prijetnih nakupov!Robert Slopko
Poslovni direktor