Deviško karitejevo maslo

Velikost
Nadaljujte z nakupovanjem ali Blagajna

Rastlinsko maslo rahlo slonokoščene barve, kremasto, hranljivo, izjemno vlažilno in z blagim protivnetnim delovanjem. Dobesedno raztaplja roževinasto kožo in koži vrača prepotrebno vlago in prožnost.

 

  • Karite (Butyrospermum parkii) raste v suhih savanah zahodne in centralne Afrike. Suha semena so sestavljena iz lupine in jajčaste sredice. Sredica vsebuje približno 50% olja. Semena se posušijo, zmeljejo, rahlo popražijo in hladno stiskajo. Karitejevo maslo je rahlo rumenkaste ali slonokoščene barve, kremasto in z značilnim, mnogim ljudem tudi neprijetnim, vonjem.

    Ima več uporabnih lastnosti. Je izredno vlažilno, protivnetno, hranilno, kremasto in bogato z antioksidanti. Pomaga pri celični regeneraciji in prekrvavljenosti kapilar. Hrani tudi globlje plasti kože in odpravlja veliko težav s kožo. Ta rastlinska maščoba je tudi jedilna in se pogosto uporablja pri kuhanju, proizvodnji margarine in kot nadomestek kakavovemu maslu.

    100% tradicionalno, nerafinirano karitejevo maslo je v skladu z Evropsko farmakopejo (PhEur) in primerno za izdelavo kozmetičnih in farmacevtskih pripravkov.

    100% nerafinirano karitejevo maslo ima specifičen vonj, ki je nekaterim lahko neprijeten. Zato pred nakupom večjih količin predlagamo, da najprej naročite manjšo količino izdelka in preverite, kako vam bo ustrezal vonj. Ker je izdelek naraven in nerafiniran, lahko barva in vonj rahlo odstopata od navedenih podatkov.

    Na voljo imamo tudi rafinirano karitejevo maslo, brez neprijetnega vonja in snežno bele barve. Več o rafiniranem karitejevem maslu si lahko preberete s klikom TUKAJ.

    OPOZORILO: V primeru preobčutljivosti na lateks je priporočljivo opraviti test s preizkusnim obližem.

  • Država porekla Gana, Afrika
    Ingredients (Sestavine) Butyrospermum parkii
    PhEur Butyrospermi butyrum
    Pridelava
    • organska
    • nerafinirana
    • hladno stiskano
    • v skladu z GMP in HACCP smernicami
    Barva rahlo rumenkasta do slonokoščena
    Saponifikacijska vrednost 195
    Relativa gostota @40°C 0,895-0,910
    Tališče 45°C

V kolikor želite naročiti večje količine (200kg ali več), nas lahko kontaktirate direktno preko kontaktnega obrazca.​​

Za vse naše izdelke, je ob nakupu v naši spletni trgovini možno pridobiti tudi vso dokumentacijo, ki jo potrebujete za izdelavo in prodajo vaših farmacevtskih, kozmetičnih in prehranskih izdelkov. Vaše želje nam napišite pod dodatna navodila v Košarici.


Ocene kupcev

Na podlagi 21 ocen Napiši oceno


Sorodni izdelki